
Dvs. vi begynder i november. For nøjagtigt en måned siden, d. 28., var vi nemlig en tur i Århus. Vi skulle have indløst vores julegave fra Tobias og Sofie fra julen 2015 - den bestod af frokost hjemme hos dem og indgangsbilletter til Den gamle by. Dengang foreslog jeg, at vi skulle aflægge besøg, når der var "pyntet" til jul. Af forskellige grunde kom vi ikke af sted sidste år. Så i år skulle det da være.
Vi fik en aldeles glimrende frokost hjemme hos Tobias og Sofie og efter den satte vi kursen mod Den gamle by. Vi havde bestemt, at vi, da vi ikke havde så meget tid, skulle koncentrere os om 70'er bydelen, som ingen af os havde set endnu.

Men først skulle vi besøge frk. Wahlstrøms hus, som vi dog har set før, men huset har jo stået i Lemvig og jeg har stået uden for det, engang i 1979. Jeg ærgrede mig i mange år over, at jeg ikke gik ind og købte et eller andet, men butikken lukkede faktisk allerede midt i 60'erne, så det behøver jeg ikke ærgre mig over længere!

Udsigten fra kollektivlejligheden er nærmest helt Matador'sk.

Plakat for Roskildefestivalen 1974, som var den fjerde i rækken. Hovednavnene er udenlandske, som i dag, men dog ikke superstjerner af samme kaliber som i dag. Det var gode danske navne som Gasolin', Gnags, Røde mor, Mo-i-Rana og Alrune Rod, som udgjorde hovedparten af de optrædende. Og billetprisen var 45 kr. i forsalg, 55 kr. ved indgangen.

Der var også et stykke patchwork. I typiske halvfjerdsermønster og -farver.

Denne sovende herre gav mig en hel forskrækkelse. Til højre for ham stod familiens juletræ nemlig og det var det første man så, når man kom ind ad døren, som er til venstre i billedet. Lejligheden mindede mig så meget om mine bedsteforældres hjem. De boede i et ledvogterhus, hvor der i min tidligste barndom var brændekomfur og hvor der ikke var badeværelse eller indendørs toilet.

Min mand og jeg sagde selvfølgelig utallige gange: Sådan en havde vi også derhjemme. Og i købmandsbutikken kunne vi se, at der var utrolig meget emballage, som stadig ser ud, som det gjorde i 1974. Der var også ting, som jeg havde dengang. Og stadig har. Bl.a. denne kassettebåndoptager, som jeg genså i Den enlige mors lejlighed.

Der var også en enkelt ting, platten her, som stammer fra tiden, men som jeg har købt i den nærmeste fortid og som jeg fandt bagest i et skab, da jeg ryddede op i det i sommer.

Min mand og jeg var også på Bent J.'s Jazzbar. Billederne der fra blev desværre ikke så gode. Jeg måtte også ind for at kigge i VVS-værkstedet. Hvor det mindede meget om min fars af samme slags. Fra stort set samme periode.

Efterhånden som tusmørket sænkede sig, blev det mere og mere hyggeligt at gå omkring i gader og baggårde.

Vi så selvfølgelig også retiraderne. Hvor man kan more sig med at rykke i et dørhåndtag og få skæld ud af ham, som sad derinde. Graffiti er der også, som altid med den slags, er sproget ikke det pæneste. Men jeg grinede højt af det: Smid ikke skodder i Pisserenden - det er næsten umuligt at tænde dem igen!

Det næsten sidste sted vi besøgte var Pouls Radio, som jo i sin tid lå i Holstebro. Der genså jeg noget, som jeg brændende ønskede mig dengang i 70'erne.

Nemlig RADIO radioen. Men jeg kan da godt forstå, at jeg ikke fik den, for den var jo rasende dyr. Især hvis man sammenligner med prisen for en Beolit 400, der var kun 80 kroners forskel. Og jeg synes da nok, i dag, at man fik noget mere for de 80 kr., hvis man købte Beoliten.
Efterhånden nærmede vi os lukketid, så vi vendte snuderne mod udgangen. Tobias og Sofie var inde for at købe et honninghjerte hos bageren i Algade. Det var både sjovt og hyggeligt at stå ude på den meget lidt oplyste gade og kigge ind på handlen, som foregik i historiske omgivelser, men der blev betalt med Dankort.

Efter en kop kaffe og te, til dem, der hellere vil have det, på Café Ziggy gik vi mod Guldsmedgade, hvor vi skulle spise på Restaurant Komfur, som jeg varmt kan anbefale!
Undervejs nåede vi lige at kigge lidt på vinduer hos Illums Bolighus, som var smukt pyntet og oplyst.


Og hos Bang og Thy, hvor der blev julet efter alle kunstens regler!
Mætte og meget tilfredse kørte vi tilbage mod nordvest - og vi var enige om, også med de unge mennesker, at det burde blive en tradition at tage til Den gamle by hvert år til jul. Vi skulle bare have lidt længere tid. For det var virkelig sjovt at være tilbage i 70'erne, men da vi gik mod udgangen var der også steder, hvor vi ærgrede os lidt over, at vi ikke nåede ind. Vi så heller ikke alt i 70'er bydelen, det har jeg især kunnet se, nu hvor jeg har fundet links til de forskellige steder.
Det var egentlig min mening, at dette indlæg skulle handle om et par andre ting. Men der er jo så rigeligt her - jeg havde ikke tænkt, at der skulle være helt så mange billeder, som der blev, men der var så mange sjove og spændende, som jeg syntes måtte med.
Hovedårsagen er dog, at jeg i de sidste 3-4-5 måneder har bøvlet noget så gevaldigt med Typepad. Det er den direkte årsag til, at indlæggene sommetider har været noget korte, for siden en opdatering for nogle måneder siden (hvor man kan lægge billeder ind på en lidt smartere, men mere tidsrøvende måde) er der stødt en masse komplikationer til, som gør, at det tager en farlig tid at skrive et indlæg.
Denne gang har jeg også moret mig med at skulle rette skrifttype og størrelse tilbage til det valgte, hver gang jeg har sat et billede ind. Til sidst lykkedes det mig dog at finde på en metode til at narre systemet, men sikke da et bøvl!