Uha, det var nær gået galt!

Square

Forleden dukkede der et billede op i mit Instagram feed*. Det var fra strikkedesigneren Sanne Fjalland.

Det var af tørklædet Squares. Og det var kærlighed ved første blik. I går aftes kiggede jeg lidt mere seriøst på det. Man kan købe et kit med garn og opskrift og i et kort (svagt) øjeblik var jeg ved at overveje, om ikke jeg skulle sætte penge i det. Men jeg besindede mig, for garn mangler jeg ikke! Jeg har bestemt, at jeg ikke skal købe mere, før jeg har fået brugt noget mere af mit lager og det går kun langsomt for tiden. Men (langt om længe) kom jeg på, at jeg har noget på lager, som kan bruges.

For et par år siden gik jeg i gang med Hortensia sjalet. Men jeg havde et farligt mas med at strikke det. Jeg fik lært mønstret udenad, men der skete jo hele tiden noget nyt ude langs kanterne, fordi man skal tage ud. Så derfor var jeg tvunget til, hele tiden, at følge med i diagrammet. Og jeg må sige, at det ikke er helt gennemtænkt fra opskriftudviklerens side, hvordan diagrammet, som er delt i to, er sat op på siderne. Jeg blev i hvert fald helt forstyrret af at skulle hoppe frem og tilbage mellem de to stykker papir, hvor højre halvdel af diagrammet, som jo er begyndelsen, var på side to. Det havde været mere logisk, hvis det var på det første side, synes jeg.

Sjalet fik lov at hvile og efter et stykke tid indså jeg, at det aldrig blev færdigt. Så sidste år gik jeg i gang med et andet sjal af garnet (sjalets navn kan jeg ikke huske, så trods en længere eftersøgning på Ravelry, i mappen med strikkeopskrifter på computeren og i mit Google drev, er det ikke lykkedes mig at finde det, så jeg kan linke til det)  Det er ganske vist ikke et nær så kompliceret hulmønster, men jeg havde alligevel et farligt besvær (og nok også for lidt tålmodighed) med at lære det udenad, så det bliver heller aldrig færdigt.

Men for at gøre en, alt for, lang historie kortere, så søgte jeg på løbelængden på originalgarnet fra Sanne Fjalland og fandt ud af, at det måske vil vise sig at tredje gang er lykkens gang, for Yaku har næsten den samme løbelængde, som Sanne Fjallands smukke uldgarn. Og det smule hulmønster, som er brugt i denne opskrift, tror jeg da lige, at jeg kan finde ud af...

 

 

* Billedet jeg så på IG var dette. Jeg er nok ikke den eneste, som forelskede mig i det, for den gule version, som man kan købe nu om dage, er udsolgt for tiden. :-)


30 January 2021

28 January 2021

27 September 2020

03 September 2020

19 March 2020

01 February 2020

01 August 2019

31 July 2019

08 March 2019

24 February 2019

">
My Photo
Instagram

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Some Crafty Craftiness!
Diary of a Quilter
Moda Bake Shop

Flere fristende forretninger

Blog powered by Typepad