Lupin

Omar Sy as Assane Diop in Lupin on Netflix

Det er jo ikke så tit, at jeg reklamerer for TV-programmer. Men nu vil jeg gøre en undtagelse. For kan man se Netflix, så MÅ man se Lupin. En fransk TV-serie (det er jo eksotisk i sig selv, i en verden, hvor vi bliver oversvømmet af amerikanske TV-serier - man kan blive helt imponeret over, at forfatterne kan blive ved med at komme på nye idéer og plots), som har bøgerne (17 i alt) om Arsene Lupin af Maurice Leblanc* som inspirationskilde. 

Det, som gør serien så seværdig og helt anderledes end det man er vant til, er, at der, især i første kapitel (for det hedder ikke sæson. Det bygger jo på bøger) ikke forekommer særlig meget vold og, så vidt jeg husker, kun ét mord. Dem er der flere af i kapitel to, men der er langt i mellem dem og uden at røbe for meget, så er det skurkene, som udrydder hinanden.

Helten Assane Diop, kan også godt slå på tæven, men for det meste benytter han sig af helt andre tricks for at hævne sin far, som blev beskyldt for at stjæle et halssmykke, som har tilhørt den franske dronning Marie-Antoinette. Faderen begik senere selvmord i fængslet.

Assane, og en kammerat fra skoletiden, har helt styr på, hvordan man anvender IT, som spiller en virkelig stor rolle i plottet. Og ellers benytter han sig af utallige forklædninger.

Vi har netop set sidste afsnit af kapitel to og vi var vildt begejstrede. Der var så mange overraskelser undervejs, ikke mindst i sidste afsnit.

Og heldigvis kommer der et tredje kapitel! I november eller december, har Netflix netop meddelt

 

* På hjemmesiden Standard Ebooks kan man finde 12 af bøgerne om Arsene Lupin.


16 June 2021

25 April 2021

21 January 2021

02 January 2021

15 December 2020

14 November 2020

29 May 2020

27 May 2020

26 May 2020

01 May 2020

">
My Photo
Instagram

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Some Crafty Craftiness!
Diary of a Quilter
Moda Bake Shop

Flere fristende forretninger

Blog powered by Typepad