Griseri!

IMG_20210319_121114

I går, da jeg kiggede efter stof til at udbedre min fiasko fra forleden, fandt jeg en meget gammel kursusprøve. Nu har jeg nemlig bestemt, at jeg vil slagte den. Det "hjalp" da jeg så billedet fra Garni-ture. Min er sandt for dyden alt for tantet!

Ud over nogle meget bedre stoffer til tanten, fandt jeg altså også dette forlæg til et penalhus. Jeg har desværre glemt navnet på den blog, hvor det stammer fra, men da den ikke længere eksisterer, så er det egentlig lidt lige meget. Men vi havde i hvert fald et kursus i Vesterhavsgruppen, hvor vi skulle lære at sætte et broderi ind - på den mest primitive måde.

Jeg har kigget tilbage på bloggen og jeg har ikke kunnet finde et indlæg om det, så prøven har i hvert fald ligget ufærdig i over 12 år.

IMG_20210320_093447

Men i går besluttede jeg, at det skulle have en ende, så jeg fik det gjort færdigt. Som man kan se på det øverste billede, så havde prøven ikke taget skade af at ligge i en pose med stof, som af og til bliver endevendt. Kanterne omkring hullet ser i hvert fald fine og skarpe ud.

Jeg bestemte, at grisen skulle have lidt mere plads, så der skulle klippes mere af, så hullet blev større. Og så skulle der pyntes på en eller anden måde, så det ikke længere så så tamt ud.

Det greb jeg nok desværre forkert an. Jeg fortryder i hvert fald, at jeg ikke zigzaggede rundt om hullet. Men min symaskine zigzagger ikke særlig pænt, så derfor valgte jeg det fra. På billedet her over, har jeg ikke fået kanterne soigneret, men det kan se pænere ud:

IMG_20210320_095329

Da jeg var færdig med at klippe ud og gøre ved, var det ret hurtigt gjort, at sy hele balduljen sammen. Den ene halvdel af lynlåsen var selvfølgelig syet i med en anden tråd, så stikningerne langs den er ikke ens. Men pyt med det.

Jeg fandt ud af, da jeg var færdig, at det stadig så lidt for tamt ud, jeg havde kun syet en omgang risting rundt om grisen. Selv om det, særligt til sidst (i højre side) blev lidt besværligt at sy, så blev det betydeligt bedre med en omgang mere, som jeg afsluttede med et korssting, mest fordi det var lidt bøvlet at få stingene til at ligge pænt der.

Jeg ville selvfølgelig gerne have stingene til at ligge lige over hinanden, det ville jo blive pænest. Men at sy dem ét ad gangen, så at sige, ved at stikke op og ned i stoffet, viste sig at være ret besværligt, så jeg bestemte, at så måtte de bare ligge forskudt. Så jeg syede dem i stedet bare "ud i én køre". Og det viste sig at være meget nemmere. Særligt de to øverste rækker ser jo helt brillante ud!

Båndet i lynlås-skyderen satte prikket over i'et og jeg er i grunden ganske godt tilfreds med resultatet.

Stoffet med grisen(ene). Der er flere) købte jeg sammen med nogle andre, som det allerførste, via Internettet. Hvor det var, fortaber sig i tågerne, men det er også noget over 20 år siden, for jeg havde tænkt, at jeg skulle sy noget til Bolette, som dengang var betydeligt yngre, af grisestoffet. Jeg kunne bare ikke få en god idé (eller også kunne jeg ikke nænne at skære i det!) så derfor er "billedet" til penalhuset, det første og eneste jeg har brugt af det!


04 April 2021

24 October 2020

05 June 2020

12 January 2020

03 November 2019

13 October 2019

12 May 2019

07 May 2019

05 May 2019

27 April 2019

">
My Photo
Instagram

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Some Crafty Craftiness!
Diary of a Quilter
Moda Bake Shop

Flere fristende forretninger

Blog powered by Typepad